O masini vili e eli ai alavai ua tatala ai avanoa fou mo le atina'eina o auala o felauaiga i lalo o le eleele.

Tunnel rigs: Tatalaina le gafatia o faiga felauaiga i lalo o le eleele

O le faʻaaogaina o tunnels o se ituaiga o felauaiga ua leva ona i ai mo le tele o seneturi.Mai alavai anamua a Roma e oo atu i auala ma auala faaonaponei, o alavai sa avea pea ma auala lelei e sopoia ai mauga, vaitafe ma vai.I le avea ai o se ituaiga o masini tunneling maualuga, ua tatalaina e le viliina se mataupu fou i le atinaʻeina o faiga felauaiga i lalo o le eleele.

O masini gaogao o mea mamafa ia e fa'aaoga e eli ai alavai.O se masini lavelave tele ma le tele o uaea, uaea, tipi ulu ma isi vaega taua.O nei masini e taua tele i le atina'eina o felauaiga i lalo o le eleele aua e mafai ona latou ati i papa, palapala ma isi mea faigata e eli ai alavai o soo se lapopoa.

O le fausiaina o se alavai e aofia ai le tele o laasaga, e manaʻomia uma le poto faʻapitoa ma meafaigaluega.O le laasaga muamua na aofia ai le mamanu o le alavai ma le eliina o se alavai pailate e faʻaaoga ai masini faʻafefe.A mae'a loa le alavai pailate, o le a fa'aogaina le tele o meafaigaluega ma metotia e fa'alautele ma fa'amalosia ai le alavai, e aofia ai le viliina, fa'apala ma le fa'aogaina o fausaga lagolago e pei o taula ma fa'amau.

E eseese fo'i foliga ma lapopo'a masini fa'alava, e fa'atatau i le ituaiga o galuega.Tunnels mo le tuʻuina atu o le vai ma togafitiga e manaʻomia ai ituaiga eseese o mea faigaluega nai lo tunnels ua fuafuaina mo felauaiga.O masini vili fa'aonaponei o lo'o fa'aogaina le tu'ufa'atasiga o tipi ta'amilo, masini eletise, ma faiga fa'akomepiuta e eli ma le fa'aeteete ma lelei.

O le tunnelle ose vaega taua o felauaiga i lalo o le eleele aua e mafai ai e tagata ma oloa ona feoai vave mai le tasi nofoaga i le isi ae o loʻo nofoia le eleele e itiiti ifo nai lo auala masani o felauaiga e pei o auala ma nofoaafi.O faiga fe'avea'i i lalo o le 'ele'ele ose auala sili lea e fa'aitiitia ai le fe'avea'i o feoaiga, fa'aleleia le si'osi'omaga ma fa'ateleina le lelei.

O vili rigs e iai sona sao taua i le fausiaina o felauaiga i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Channel Tunnel, o se alalaupapa nofoaafi televave e fesoʻotaʻi ai Peretania ma Farani, na fausia e faʻaogaina ai le tuʻufaʻatasiga o tekinolosi faʻaogaina ma masini vili.Na maeʻa le alavai i le 1994 ma talu mai lena taimi ua avea ma se vaega taua o le felauaiga a Europa.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le tunneling e faʻaaoga ai rigs o le Gotthard Base Tunnel i Suiselani.I le sili atu i le 57 kilomita le umi, o le tunnel o le auala sili ona umi o nofoaafi i le lalolagi ma na maeʻa i le 2016. E faʻaogaina e le tunnel le tele o auala faʻaoga, e aofia ai le viliina rigs, e faʻaitiitia ai taimi femalagaaʻi i le va o matu ma saute Suiselani.

Sa iai fo'i se sao taua o la'au viliina i le fausiaina o alavai ma alavai.O nei tunnels e taua tele i le faʻamautinoaina o tagata i nofoaga mamao e maua le vai ma faʻatautaia punaʻoa i totonu o taulaga.O le fausiaina o nei tunnel e manaʻomia ai le poto ma meafaigaluega, ma o masini vili sa avea ma vaega taua o le faagasologa.

O le fa'aogaina o masini vili ua tatala ai avanoa fou mo le atina'eina o faiga felauaiga i lalo o le eleele.Faatasi ai ma le faatupulaia o atugaluga e uiga i le faatumauina o le siosiomaga, ua avea faiga felauaiga i lalo o le eleele ma auala sili ona lauiloa e faaitiitia ai le pisi o taavale ma asu.O la'au vili ose vaega taua o le faufale, ma o lo latou fa'aauauina ma le fa'aleleia e taua tele i le manuia o nei galuega.

I le faaiuga, o le faʻaaogaina o viliina rigs e eli ai tunnels e tatala ai avanoa fou mo le atinaʻeina o auala felauaiga i lalo o le eleele.O nei masini e taua tele mo le fausiaina o felauaiga, sapalai vai ma alavai lafoai.O le faʻaauauina o le atinaʻe ma le faʻaleleia o nei masini o le a taua tele i le manuia o poloketi i le lumanaʻi e faʻatatau i le faʻaleleia atili o felauaiga i le lalolagi atoa.

TA

Taimi meli: Iuni-06-2023